skip to Main Content
Trafik
On the Road

Der er forskellige muligheder når du skal leje bil.

Du kan booke direkte hos de forskellige udlejningsfirmaer som Hertz, Avis, Budget, Dollar osv., eller anvende en mægler som Autoeurope og Rentalcars.

Ideen med at anvende en mægler er, at de har aftaler med flere udlejningsfirmaer, og du får derfor et større udvalg samtidigt med at de normalt har alle forsikringerne med i prisen. Forsikringer er noget at det svære at overskue mht. bil leje, og det er derfor vigtigt altid at læse lejeaftalen igennem for at se hvordan du er dækket. Enkelte rejseforsikringer dækker også elementer som f.eks. person forsikring, (personforsikring er sommetider kun for chaufføren og ikke passagererne) så sørg for at kontrollere din rejseforsikring, så du er sikker på hvordan du og dine passagerer er dækket ind.

Når du har booket bilen ved mægleren og betaling er gennemført, så foregår resten af processen mellem dig og den valgte udlejer!

Det koster normalt ekstra hvis man er flere chauffører, og der kan være tale om ekstra betaling ved unge chauffører (under 25 år). Mht. kørekort er det normalt ikke nødvendigt at anskaffe et internationalt kørekort for at leje bil i USA – det almindelige danske kørekort er nok. Vær i øvrigt opmærksom på, at nogle udlejnings selskaber forlanger du har haft kørekort i minimum 6 måneder. Du kan dog altid tage kontakt til udlejningsfirmaet og høre ad.

Vær også opmærksom på at du normalt altid skal bruge et international kreditkort, ikke et debet kort (som VisaDankort), når du henter bilen! Biludlejningsfirmaet kræver et depositum ved afhentning af bilen, som bliver blokeret på førerens kreditkort. Depositum kræves af biludlejningsfirmaet som garanti for bilen, hvis den f.eks. bliver beskadiget eller stjålet under udlejningen. Det betyder også at kreditkortet skal have tilstrækkelig dækning til dette formål.

Nedenfor nogle af mine lejebiler:

Generelt er det meget billigt at leje bil i USA (specielt i Florida og Californien) og udvalget er stort.

Ofte koster det ikke meget mere at tage en lidt større bil end man egentlig har behov for. Næsten uden undtagelse, er alle udlejningsbiler udstyret med automatgear.

Vær opmærksom på at flere SUV-typer ikke har ret store bagagerum, så hold øje med angivelsen af antal kufferter bilen kan medbringe.

I eksemplet her med en Jeep Patriot med plads til 5, er der kun plads til 1 stor kuffert og 2 små. Tallene er selvfølgelig vejledende.

Mod ekstra betaling kan du få en GPS med. Er der tale om en længere tur, er det billigere at smutte forbi Walmart/Bestbuy eller lignende og købe en GPS. Jeg har tidligere medbragt min egen GPS, men nu anvender jeg en mobil app: CO Pilot USA. Du kan også anvende Google Maps. Inden start kan du downloade kort til mobilen, så du ikke skal bruge data.

Det er ofte billigst at starte og slutte ferien i samme by, da de fleste udlejningsselskaber kræver et stort gebyr hvis lejebilen afleveres i en anden stat og/eller by, en såkaldt envejsleje, så er det din plan skal den ekstra udgift med i regnskabet.

Det er ikke altid du kan se denne udgift under lejeprocessen. Her skal du kontakte udlejningsfirmaet for at få prisen at vide. Af samme årsag begynder og starter mine roadtrips normalt i samme by.

Back To Top
Search