Skip to content
Trafik
On the Road

Der er forskellige muligheder når du skal leje bil.

Du kan booke direkte hos de forskellige udlejningsfirmaer som Hertz, Avis, Budget, Dollar osv., eller anvende en mægler som Autoeurope og Rentalcars.

Ideen med at anvende en mægler er, at de har aftaler med flere udlejningsfirmaer, og du får derfor et større udvalg samtidigt med at de normalt har alle forsikringerne med i prisen. Forsikringer er noget at det svære at overskue mht. bil leje, og det er derfor vigtigt altid at læse lejeaftalen igennem for at se hvordan du er dækket. Enkelte rejseforsikringer dækker også elementer som f.eks. person forsikring, (personforsikring er sommetider kun for chaufføren og ikke passagererne) så sørg for at kontrollere din rejseforsikring, så du er sikker på hvordan du og dine passagerer er dækket ind.

Når du har booket bilen ved mægleren og betaling er gennemført, så foregår resten af processen mellem dig og den valgte udlejer!

Det koster normalt ekstra hvis man er flere chauffører, og der kan være tale om ekstra betaling ved unge chauffører (under 25 år). Mht. kørekort er det normalt ikke nødvendigt at anskaffe et internationalt kørekort for at leje bil i USA – det almindelige danske kørekort er nok. Vær i øvrigt opmærksom på, at nogle udlejnings selskaber forlanger du har haft kørekort i minimum 6 måneder. Du kan dog altid tage kontakt til udlejningsfirmaet og høre ad.

Vær også opmærksom på at du normalt altid skal bruge et international kreditkort, ikke et debet kort (som VisaDankort), når du henter bilen! Biludlejningsfirmaet kræver et depositum ved afhentning af bilen, som bliver blokeret på førerens kreditkort. Depositum kræves af biludlejningsfirmaet som garanti for bilen, hvis den f.eks. bliver beskadiget eller stjålet under udlejningen. Det betyder også at kreditkortet skal have tilstrækkelig dækning til dette formål.

Når du afhenter bilen, så check den for skader. Hvis du finder buler oa., så få det registreret hos udlejningsfirmaet. Tag evt. billeder eller video af bilen. Personligt har jeg aldrig selv oplevet problemer.

Nedenfor nogle af mine lejebiler:

Generelt er det meget billigt at leje bil i USA  og udvalget er normalt stort.

Ofte koster det ikke meget mere at tage en lidt større bil end man egentlig har behov for. Næsten uden undtagelse, er alle udlejningsbiler udstyret med automatgear.

Vær opmærksom på at flere SUV-typer ikke har ret store bagagerum, så hold øje med angivelsen af antal kufferter bilen kan medbringe.

I eksemplet her med en Jeep Patriot med plads til 5, er der kun plads til 1 stor kuffert og 2 små. Tallene er selvfølgelig vejledende.

Mod ekstra betaling kan du få en GPS med. Er der tale om en længere tur, er det billigere at smutte forbi Walmart/Bestbuy eller lignende og købe en GPS. Jeg har tidligere medbragt min egen GPS, men nu anvender jeg en mobil app: CO Pilot USA. Du kan også anvende Google Maps. Inden start kan du downloade kort til mobilen, så du ikke skal bruge data.

 

Mobil med COPilot visning og holder

Det er ofte billigst at starte og slutte ferien i samme by, da de fleste udlejningsselskaber kræver et stort gebyr hvis lejebilen afleveres i en anden stat og/eller by, en såkaldt envejsleje, så er det din plan skal den ekstra udgift med i regnskabet. Det er ikke altid du kan se denne udgift under lejeprocessen. Her skal du kontakte udlejningsfirmaet for at få prisen at vide. Af samme årsag begynder og starter mine roadtrips normalt i samme by.

Nedenfor er der et eksempel på et bagagerum i en 7 personers Chevrolet Traverse. Er man ikke 7 personer, kan bagsæderne lægges ned.

Betalingsveje

Eksempel på betalingsanlæg

Du vil mange steder opleve at der på din tur er betalingsveje (Toll Road), og det skal du have med i planlægningen når du skal leje bil. Du kan også vælge at indstille din GPS til at undgå betalingsveje. Det kan dog betyde at turen tager lidt længere tid. I Google Maps, kan du se turene, med og uden betalingsveje.

Vil du køre på betalingsveje, så er det mange steder ikke længere muligt at betale kontant/med kort ved betalingsanlægget, men de anvender det, som vi kender i DK som en brobizz, som du kan få med i lejen (de tager sig godt betalt), eller der tages et billede af nummerpladen, som så sendes til bilens ejer, i dette tilfælde udlejningsfirmaet, som så håndterer det. Vær opmærksom på at de tager et gebyr for at håndtere dette.

Back To Top
Search