Skip to content

Huskelisten

ESTA – Electronic System for Travel Authorization – Online registrering og godkendelse!
Ingen indrejse uden registrering og godkendelse! Læs mere her: Indrejse i USA

APIS – Advance Passenger Information System
Information om passager(er), pas og opholds adresse i USA. Udfyldes på flyselskabets hjemmeside.

Pas
Vær opmærksom på at passet er gyldigt. Husk at alle skal have deres eget pas. Børn kan ikke længere indgå i forældrenes pas. Alle rejsende skal også have en godkendt ESTA.

Flybillet (e-billet)
Sørg for at du har offline/online adgang til din billet. Medbring evt. print af din billet.

Hotel
Sørg for at du har offline/online adgang til din reservation. Medbring evt. print af din reservation.

Billeje
Sørg for at du har offline/online adgang til din reservation. Medbring print af din reservation.
Vær også opmærksom på at du normalt altid skal bruge et international kreditkort, ikke et debet kort (som VisaDankort), når du henter bilen!

Kreditkort
Medbring gerne 2 forskellige kreditkort, så du har en ekstra mulighed hvis du oplever problemer med det ene kort. Umiddelbart har jeg ikke oplevet problemer med at anvende Mastercard eller Visa.
Tidligere har mange steder ikke accepteret Diners, som ikke er så udbredt i USA som i Europa, men efter at Diners blev opkøbt af Discovery Card (1 juni 2009) som er udbredt i Nordamerika, modtages Diners nu også mange steder (kontroller at der står Discover bag på dit Diners kort).

Strømadapter
Da USA bruger en anden form for strøm og stik, skal du medbringe en adapter således at du kan få opladet din netbook, telefon, gps, kamera osv. Overvej at anskaffe en adapter som også har et eller flere USB-stik til opladning af mobil, tablet osv.
Det er også en god ide at medbringe en stikdåse (gerne med plads til 3-4 stik) med forlængerkabel, så du kan oplade mere end en ting ad gangen.

Bærbar/tablet (mobil)
De fleste hoteller tilbyder i dag gratis internet, og det er en nem og billig måde at holde kontakt med familien hjemme i Danmark. Det gælder også gratis samtaler via fx Skype og Facetime.

Strøm- og eller USB kabler
Kabler til din netbook, telefon, gps, kamera osv.

Online backup
Sørg for at have en kopi af dine rejsepapirer tilgængelig online, f.eks. via webmail eller Google Drev, så du kan få fat i dem hvis du skulle miste dem undervejs. Her kan du også have en telefonliste til spærring af kreditkort ved tab/tyveri.
Få evt. en konto på Dropbox eller Google Drev/Google Fotos, så du kan tage backup af billederne undervejs.

Digitalkamera/Videokamera/Mobil
Medbring fx. et kompaktkamera, som både kan tage billeder og video. Medbring ekstra memorykort eller overfør løbende billeder til din bærbar pc. Upload evt. billederne til Dropbox eller Google Fotos.
I dag kan de fleste mobiltelefoner erstatte kamera og videokamera. Personligt har jeg de seneste par år kun anvendt mobiltelefonen til almindelige billeder. Til airshows anvender jeg stadig et spejlrefleks.

Medicin
Pak receptpligtig medicin til hele turen. Vær opmærksom på, at hvis din medicin indeholder euforiserende midler, skal du kontakte den amerikanske ambassade for gældende regler. Læs mere her

Rejseforsikring
Alle skal have tegnet en rejseforsikring, da det kan gå hen og blive meget dyrt, hvis man bliver syg eller kommer til skade i USA. Check om du evt. er dækket af en rejseforsikring via kreditkort.

Rygsæk
Medbring en lille rygsæk/sling til alle de små ting som man slæber rundt på under gåturen – kamera, ekstra tøj, vand osv.

Travesko
Du kommer formentlig til at skulle gå en hel del undervejs, så et par gode travesko er en god ide.

Stamgæst
Besøger du ofte USA, eller skal på en længere tur, så kan det være en god ide at anskaffe et loyalitetskort/stamgæst medlemskab til en kendt international hotelkæde, f.eks. til Best Western. Det giver mulighed for at optjene point til gratis overnatninger.

Back To Top
Search