Skip to content

Visa Waiver-programmet – som Danmark deltager i – gør det muligt at rejse til USA på forretningsrejse eller ferie, og opholde sig i landet op til 90 dage uden et visum.

Du skal dog udfylde en online ansøgning, en Electronic System for Travel Authorization (ESTA).

Informationen på denne side er baseret på mine erfaringer.

Electronic System for Travel Authorization (ESTA)

ESTA

ESTA udfyldes online her (Du kan vælge Dansk sprog inde på siden): https://esta.cbp.dhs.gov 

Ansøgningen kan indsendes når som helst inden afrejsen til USA. Ansøgningen skal dog indsendes mindst 72 timer før rejsen påbegyndes og gerne før. Indrejsetilladelsen er gyldig i to år fra udstedelsesdatoen eller indtil dit pas udløber, afhængigt af hvilken dato kommer først.

Alle svar skal være på engelsk, dvs. du skal anvende den gamle stavemåde: ae for æ, aa for å og oe for ø.

Du starter med at uploade/scanne dit pas, via pc (Fra galleri) eller mobil (Fra kamera) . Udfyld derefter alle obligatoriske oplysninger og afslut med at betale. Du kan gemme undervejs, og vende tilbage senere. Du skal dog afslutte ansøgningen indenfor 7 dage.

Ofte vil din ESTA-ansøgning blive godkendt med det samme, men af forskellige årsager kan det godt tage op til 72 timer.

Når du bliver godkendt modtager du et ansøgningsnummer. Det skal du bruge – sammen med dit pasnummer og fødselsdato – hvis du ønsker at opdatere ansøgningen. Du modtager information via den e-mailadresse du skal opgive i ansøgningen.

Alle rejsende skal have en godkendt indrejsetilladelse, også børn. Det er muligt at indsende en ansøgning på vegne af en anden rejsende.

Vær opmærksom på at det koster 21$ per ansøger, og at det pt. ikke er muligt at betale med Dankort. Du kan betale med: MasterCard, VISA, American Express, Discover (JCB eller Diners Club).

Har du ikke udfyldt og fået godkendt din ESTA, kommer du ikke ombord på flyet!

Hvis din ESTA er blevet godkendt, betyder det at du er godkendt til at rejse til USA under Visa Waiver-programmet, men det giver ingen garanti for adgang til USA. Ved ankomsten til USA skal du igennem en samtale med en amerikansk grænsekontrollant (Customs and Border Protection officer). Han/Hun kan eventuelt beslutte, at du ikke opfylder betingelserne i Visa Waiver-programmet eller andre betingelser i USA’s lovgivning og nægte dig indrejse. For de fleste vil dette dog være en formsag.

En udfordring er hvis du har besøgt Iran, Irak, Libyen, Nordkorea, Somalia, Sudan, Syrien eller Yemen efter 1/3/2011. Afhængig af din forklaring for besøget i det pågældende land, vil du vil blive bedt om at medbringe dokumentation for din påstand (fx at du har været udsendt af Forsvaret) og fremvise som en del af kontrollen. Læs mere om INTOPS-certifikat fra Forsvaret.

Der er også en ESTA app tilgængelig:

iOS: https://apps.apple.com/us/app/esta-mobile/id1529604353

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=gov.dhs.cbp.esta

 

Vær opmærksom på at der er “falske” hjemmesider, der tilbyder at håndtere din ESTA ansøgning. I bedste fald sørger de for at oprette din ESTA, men til overpris. I værste fald betaler du, men de opretter ikke en ESTA.

Husk at prisen for en ESTA (Juli 2023) er 21$

Du kan få mere information om ESTA og diverse regler, herunder de særlige regler der gælder hvis et barn (under 18 år) rejser alene, med kun én forælder eller med en person, der ikke er forælder eller værge, på Udenrigsministeriets hjemmeside.

 

Covid-19 information

Fra den 12 maj 2023, er der ikke længere krav om at fremvise bevis på, at du er vaccineret mod Covid-19, når du flyver til USA. Check dog altid de seneste opdateringer hos flyselskabet du skal rejse med.

Du kan finde seneste information om Covid reglerne for indrejse hos Udenrigsministeriet.

Vær opmærksom på..

Hvis du mellemlander i Canada på vej til USA, så skal du også udfylde den canadiske Electronic Travel Authorization (eTA).

eTA koster 7 canadiske dollars (Juli 2023) og gælder i 5 år (eller indtil dit pas udløber).

Læs mere på den officielle side

Norwegian Dreamliner
Norwegian Dreamliner

Advanced Passenger Information System(APIS)

Udover ESTA skal du også udfylde APIS og Secure Flight hos dit fly- eller rejseselskab.

Normalt kan du gøre det ved at logge ind på deres hjemmeside, finde din booking og udfylde de nødvendige oplysninger.

Det er blandt andet pasnummer, fødselsdato og oplysninger om adresse under opholdet i USA (Normalt dit første hotel – som du også har angivet i din ESTA).

Under rejsen

Undervejs skal du udfylde et tolddokument (BP Declaration Form 6059B) hvor du blandt andet skal oplyse opholds adresse i USA, pasnummer samt eventuelle varer og værdier du har med til USA. I nogle lufthavne vil du også kunne udfylde tolddokumentet via en terminal i lufthavnen.

Rejser du med familiemedlemmer, er det nok at en enkelt udfylder dokumentet.

Hvis du har spørgsmål til skemaet, så kan du spørge flypersonalet om hjælp.

Ved ankomsten

Ved ankomsten til USA skal du igennem en “afhøring” om formål med rejsen samt have taget fingeraftryk og blive fotograferet (har du mellemlandet i USA undervejs har dette allerede fundet sted der).

Tolddokumentet du udfyldte ombord på flyet, afleveres til de amerikanske toldere, efter du er kommet igennem immigrations- og paskontrollen.

Vær opmærksom på, at hvis din mellemlanding foregår i USA, – i stedet for i Europa, f.eks. Amsterdam, Paris eller Frankfurt – skal du afhente bagagen ved ankomsten for at få den igennem told osv., og derefter skal bagagen checkes ind igen på dit fly til din endelige destination i USA. Du vil normalt også blive orienteret om det inden landing.

Ved hjemrejse vil din kuffert normalt blive automatisk overført til næste fly, også selvom du mellemlander i USA eller Canada undervejs. Ved tvivl, så spørg ved check ind.

Back To Top
Search