skip to Main Content

Visa Waiver-programmet – som Danmark deltager i – gør det muligt at rejse til USA på forretningsrejse eller ferie, og opholde sig i landet op til 90 dage uden et visum.

For at skærpe sikkerheden ved rejser til USA under Visa Waiver-programmet, er kravene for rejse uden visum dog blevet skærpede.

De skærpede krav betyder at du skal udfylde en online ansøgning, en Electronic System for Travel Authorization (ESTA).

Informationen på denne side er baseret på mine erfaringer.

Electronic System for Travel Authorization (ESTA)

ESTA

Ansøgningen kan indsendes når som helst inden afrejsen til USA.

Ansøgningen skal indsendes mindst 72 timer før rejsen påbegyndes og gerne før. Indrejsetilladelsen er gyldig i to år fra udstedelsesdatoen eller indtil dit pas udløber, afhængigt af hvilken dato kommer først.

Hvis der indgår Æ, Ø eller Å i dit navn er det vigtigt at du anvender stavemåden angivet i passet, så hvis “Jørgensen” i passet er angivet som “Joergensen” skal du ikke skrive “Jorgensen” – Du kan nu også uploade dit pas.

Når du bliver godkendt modtager du et ansøgningsnummer. Det skal du bruge – sammen med dit pasnummer og fødselsdato – hvis du ønsker at opdatere ansøgningen.

Alle rejsende skal have en godkendt indrejsetilladelse, også børn. Det er muligt at indsende en ansøgning på vegne af en anden rejsende.

Vær opmærksom på at det koster 14$ per ansøger, og at det pt. ikke er muligt at betale med Dankort. Du kan betale med: MasterCard, VISA, American Express, Discover (JCB, Diners Club) og Paypal.

Har du ikke udfyldt og fået godkendt din ESTA, kommer du ikke ombord på flyet!

Hvis din ESTA er blevet godkendt, betyder det at du er godkendt til at rejse til USA under Visa Waiver-programmet, men det giver ingen garanti for adgang til USA.

ESTA udfyldes online her: https://esta.cbp.dhs.gov

Vær opmærksom på at der er “falske” hjemmesider, der tilbyder at håndtere din ESTA ansøgning. I bedste fald sørger de for at oprette din ESTA, men til overpris. I værste fald betaler du, men de opretter ikke en ESTA.

Husk at prisen for en ESTA ( maj 2019) er 14$

Ved ankomsten til USA (hvis du har en mellemlanding i USA, så sker det i den første lufthavn i USA), skal du igennem en samtale med en amerikansk told- og grænsekontrollør.

Han/Hun kan eventuelt beslutte, at du ikke opfylder betingelserne i Visa Waiver-programmet eller andre betingelser i USA’s lovgivning og nægte dig indrejse.

Du kan få mere information om ESTA og diverse regler, herunder de særlige regler der gælder hvis et barn (under 18 år) rejser alene, med kun én forælder eller med en person, der ikke er forælder eller værge, på Udenrigsministeriets hjemmeside.

 

Vær opmærksom på..

Fra den 15 marts 2016 skal du udfylde en Electronic Travel Authorization (eTA) inden du flyver til Canada.

Det gælder også hvis du bare mellemlander i Canada undervejs til USA. Dvs. at hvis du skal besøge USA og mellemlander i Canada skal du udfylde både den amerikanske ESTA og den Canadiske eTA!

eTA koster 7 canadiske dollars og gælder i 5 år (eller indtil dit pas udløber).

Læs mere på den officielle side

Norwegian Dreamliner
Norwegian Dreamliner

Advanced Passenger Information System(APIS)

Udover ESTA skal du også udfylde APIS og Secure Flight hos dit fly- eller rejseselskab.

Normalt kan du gøre det ved at logge ind på deres hjemmeside, finde din booking og udfylde de nødvendige oplysninger.

Det er blandt andet oplysninger om adresse under opholdet i USA (Normalt dit første hotel – samme adresse som du har angivet i din ESTA).

Under rejsen

Undervejs skal du udfylde et tolddokument hvor du blandt andet skal oplyse opholdsadresse i USA, pasnummer samt eventuelle varer og værdier du har med til USA. I nogle lufthavne (som fx. Fort Lauderdale) udfyldes tolddokumentet via en terminal i lufthavnen.

Rejser du med familiemedlemmer, er det nok at en enkelt udfylder dokumentet.

Hvis du har spørgsmål til skemaet, så kan du spørge flypersonalet om hjælp.

Ved ankomsten

Ved ankomsten til USA skal du igennem en “afhøring” om formål med rejsen samt have taget fingeraftryk og blive fotograferet (har du mellemlandet i USA undervejs har dette fundet sted der).

Tolddokumentet du udfyldte ombord på flyet, afleveres til de amerikanske toldere, efter du er kommet igennem immigrations- og paskontrollen.

Vær opmærksom på, at hvis din mellemlanding foregår i USA, – i stedet for i Europa, f.eks. Amsterdam, Paris eller Frankfurt – at du skal afhente bagagen ved ankomsten for at få den igennem told osv., og derefter skal bagagen checkes ind igen på dit fly til din endelige destination i USA. Du vil normalt også blive orienteret om det inden landing.

Ved hjemrejse vil din kuffert normalt blive automatisk overført til næste fly, også selvom du mellemlander i USA eller Canada undervejs. Ved tvivl, så spørg ved check ind.

Back To Top
×Close search
Search