skip to Main Content
Fort Pierce
Fort Pierce strand

Florida kaldes også Solskinsstaten og er et yndet tilbagetrækningsmål for amerikanske pensionister.

Florida’s sandstrande strækker sig næsten 1200 km. Grunden til at staten kaldes ¨The Sunshine State¨ er fordi her næsten altid er varmt. Gennemsnits temperaturen ligger på 23 grader.

Florida får årligt mere end 120 mio. turister (inkl. amerikanere), og turisme har længe været den største og vigtigste indkomstkilde.

Men Florida er også et stort landbrugsland og producerer blandt andet tre fjerdedele af hele USA’s appelsiner og citrusfrugter.

Miami Beach
Morgen på Miami Beach

Florida er den sydligste stat på det amerikanske fastland. Fra Key West er der kun 150 km til Cuba, og mod nord grænser Florida op til sydstaterne Georgia og Alabama.

Florida deles traditionelt ind i 2 områder. Den nordlige, bakkede og skovbeklædte del og den sydlige, mere våde, sumpede og flade del, hvor landskabet sjældent hæver sig mere end få meter over havets overflade.

Der er ikke færre end 7800 søer, hvoraf man finder en tredjedel i det centrale Florida.

Tidszone(r)

Florida er faktisk opdelt i 2 tidszoner. Størstedelen er placeret i Eastern Time, men i det nordvestlige hjørne – vest for the Apalachicola River – er der Central Time.

Kører du på Interstate 10 vil du passere over en mindre bro ( Lokation: 30.633409,-84.904117), hvor du forlader Gadsden County (Eastern) og kører ind i Jackson County (Central).

Timezone
På vej ind i en ny time zone

Så er du på besøg i den del af Florida, “tjener” du en time undervejs, mens du “mister” den på tilbagevejen.

Orlando

En stor del af de turister der årligt besøger Florida, besøger Orlando hvor du finder forlystelsesparker som Disney World, Universal Studio’s og SeaWorld.

Orlando International Airport (MCO) ligger få kilometer sydøst for Orlando, og der er nem adgang til 10 biludlejningsfirmaer i selve lufthavnen. Flere hoteller tilbyder også shuttlebus til og fra lufthavnen.

I øjeblikket er det kun Norwegian og SAS der har direkte flyvninger fra København til Florida. Norwegian flyver til Fort Lauderdale og Orlando. SAS flyver til Miami.

Disney World

Magic Kingdom
Magic Kingdom

Disney World åbnede i oktober 1971. Parken er et supplement til Disneyland, som åbnede i Anaheim i Californien i 1955. Disney World består faktisk af 4 separate parker:

> Magic Kingdom

> Epcot

> Hollywood Studios

> Animal Kingdom

Dertil kommer Disney Springs og de 2 vandlande: Blizzard Beach og Typhoon Lagoon.

Universal Studios

Universal Studios
Universal Studios

Universal Studios består af 2 parker:

> Universal Studios (inkl. The Wizarding World of Harry Potter – Diagon Alley)

> Islands of Adventure (inkl. The Wizarding World of Harry Potter – Hogsmeade).

Modsat Disney, så ligger Universal’s 2 parker lige op ad hinanden, og fra sommeren 2014 er det blevet muligt at tage forlystelsen “Hogwarts Express” imellem de 2 parker.

Dertil kommer City Walk og vandlandet Vulcano Bay.

Florida er meget mere end Orlando

De fleste ved godt at der er mere til Florida end Orlando. Der er steder som Miami, Everglades, Key West, Fort Myers, Pensacola osv., men Florida byder også på flere store sportshold inden for blandt andet basketball, amerikansk fodbold og ishockey. Dertil kommer en masse museer, naturparker, strande, mad og underholdning i verdensklasse.

Her er en oversigt over nogle udflugter fra Orlando

Back To Top
Search