Skip to content

National Navy UDT – Seal Museum

Museet er placeret i Fort Pierce, Florida, ude ved kysten hvor Navy Seals i første omgang blev oprettet, dog ikke som vi kender dem i dag.


Det hele begyndte under 2. Verdenskrig i 1941, efter Pearl Harbour.

Nu da USA var i krig, skulle man bruge en enhed som kunne hjælpe med at fjerne forhindringer ved amfibielandgange.

Eksempler på forhindringer – Beach Obstacles

Kaptajnløjtnant Draper Kauffman fik en hasteopgave med at samle og uddanne “The Naval Combat Demolitioneers”. Der skulle også bruges et sted til at gennemføre uddannelsen, og valget faldt på Fort Pierce som i juni 1942, blev hjemsted for den nye “Naval Combat Demolition School”.

Senere under 2. Verdenskrig opstod der behov for at kunne gennemføre hydrografisk rekognoscering og sprængning af undersøiske forhindringer, og man dannede derfor to “Underwater Demolition Teams”.

I 1962 oprettede man Navy Seal Team ONE og TWO.

I dag foregår træningen i Californien.

Museet fortæller historien fra dengang og frem til nu. Man bliver specielt imponeret af det ældre udstyr, og de mænd som frivilligt brugte det.

Indendørs udstilling

Udendørs udstilling

Museets 2 danske forbindelser

Nummer 1:

En af udstillingerne er en redningsbåd fra skibet Maersk Alabama, der blev overtaget af somaliske pirater den 8. april 2009.

Båden er den faktiske redningsbåd hvorpå Kaptajn Richard Phillips blev holdt som gidsel i fem dage før han blev reddet af Navy Seals den 12. april 2009. Hele begivenheden er blevet filmatiseret med Tom Hanks i hovedrollen, og havde premiere oktober 2013.

Du kan læse mere om redningsaktionen her:

https://navysealmuseum.com/home-to-artifacts-from-the-secret-world-of-naval-special-warfare/maersk-alabama-lifeboat-and-mk-25-sniper-rifle-from-easter-seal-rescue/

Nummer 2:

Den Black Hawk som museet har udstillet, var en del af en befrielsesaktion den 25 januar 2012 i Somalia, hvor Navy Seals reddede de 2 gidsler, Jessica Buchanan og Poul Hagen Thisted.

Selvsamme Black Hawk var også en del af misionen til Mogadishu i Somalia 1993 (Black Hawk Down). Helikopteren har været skudt ned 3 gange.

Du kan finde mere info om helikopterens liv her:

https://www.navysealmuseum.org/home-to-artifacts-from-the-secret-world-of-naval-special-warfare/sikorsky-uh-60-black-hawk-helicopter

Omkring museet

Hvis du har familien med eller bare trænger til at slappe af, evt. med en dukkert, efter besøget, så ligger stranden kun omkring 200 meter fra museet.

Museets hjemmeside: https://navysealmuseum.com

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top
Search