Skip to content

The Lost Sea

The Lost Sea er Amerikas største underjordiske sø.

The Lost Sea
Indgangen til hulen

“The Lost Sea” er en del af et omfattende og historisk grotte system kaldet “Craighead Caverns” som ligger i Sweetwater, Tennessee.

The Lost Sea

Fra den lille naturlige åbning på siden af bjerget, udvider hulen sig i en række store “rum”. Næsten en kilometer fra indgangen, i et rum nu kendt som “The Council Room”, har man fundet en bred vifte af indiske artefakter, herunder keramik, pilespidser, våben og smykker, som vidner om brugen af hulen af Cherokee indianerne.

The Lost Sea

Under borgerkrigen udvandt sydstaternes hær salpeter i hulen, en af ingredienserne i fremstillingen af krudt.

The Lost Sea

Gennem den tidlige historie var der vedvarende rygter om en stor underjordisk sø et eller andet sted dybt inde i hulen, men den blev ikke opdaget før 1905, da en 13-årig dreng, ved navn Ben Sands, vrikkede sig igennem en lille mudret åbning 300 meter under jorden, og endte i en stort hule halvt fyldt med vand.

Der gennemføres daglige guidede ture som varer knap 75 min., og de indebærer blandt andet en sejltur på søen, hvor det er muligt at se nogle af de fisk som befinder sig i søen. De dukker op ved båden, da de samtidigt fodres. Fiskene blev sat ud som et forsøg for flere år siden.

The Lost Sea

Vær opmærksom på at der er tale om en længere gåtur, og specielt er vejen tilbage opad ikke for svagt gående.

Desværre er hulen ikke godt oplyst mht. at tage billeder, og jeg anbefaler derfor at kigge på den officielle hjemmeside.

The Lost Sea

Hjemmeside: http://thelostsea.com

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top
Search