Skip to content

I USA udgør drikkepenge (tips/gratuity) ofte en stor del af f.eks. tjenernes løn.

Det er derfor normalt at man lægger 15-20 procent oveni prisen, men vær opmærksom på at flere restauranter er begyndt automatisk at skrive det på regningen, så det er altid en god ide at kontrollere regningen. Det er ofte beskrevet som “gratuity”.

Flere steder vil du også opleve at der på regningen er angivet drikkepenge ved forskellige procenter. Så slipper du også for at skulle lave udregningen i hovedet.

Flere restauranter tager også automatisk x antal procent i “service charge” ved større grupper. Det bør dog fremgå af menukort eller lignende.

Er man en gruppe der er ude og spise sammen, bør man også fra start gøre opmærksom på, om man ønsker separate regninger. Enkelte steder er det ikke muligt.

Restaurant
Restaurant

Det er ikke normalt at give drikkepenge i forretninger, fastfood restauranter og lignende, men ofte har de mindre butikker en lille boks stående til drikkepenge, og du vil opleve at du undervejs får samlet en masse småmønter, så dem kan du evt. smide her, men det er ikke noget de forventer. Steder som f.eks. Walmart og Target har flere steder vekselmaskiner, hvor du kan veksle alle småpengene til et købsbevis, som du kan shoppe for i den pågældende butik eller donere til velgørenhed.

Flere mindre butikker anvender nu betalingsautomater, hvor du som det første, når du betaler med kort, er at skulle vælge hvor meget du vil give i drikkepenge. Du kan også vælge at springe over, og du bør ikke føle dig forpligtet til at give drikkepenge her.

Det er normalt at lægge drikkepenge til rengøringspersonalet på hotellet. Læg evt. et beløb hver dag, i stedet for et stort beløb sidste dag, da det kan være forskellige der gør værelset rent.

Det er også en kutyme at give drikkepenge når du f.eks. er på bar, har taget en taxi, får hjælp til at bære bagagen på hotellet, på guidet tur og anvender Valet parking.

link til yderligere information om drikkepenge i USA:

Guide til drikkepenge (Spies)

Back To Top
Search