Skip to content

The National September 11 Memorial & Museum

The National September 11 Memorial & Museum (også kendt som 9/11 Memorial & Museum) ligger på Manhattan ved stedet hvor de to tårne (Twin Towers) stod.

Museet beskriver hele historien bag angrebet den 11/9 2001 (9/11).

Det primære fokus er på det voldsomme angreb i New York, men angrebet på Pentagon og det mislykkede angreb på Washington DC beskrives også.

En stor del af udstillingen må man af naturlige årsager ikke fotografere.

Billedegalleri – Museet

Ved museet finder du også to reflecting pools, North- og South Memorial Pool. De 2 pools markerer stedet hvor de to tårne (Twin Towers) stod.

Rundt langs kanten på de 2 pools, er alle ofrenes navne indgraveret. På deres respektive fødselsdag bliver der lagt roser ved navnet.

Området er også beplantet med træer. Et at træerne er “The Survivor Tree”. Et pæretræ der blev fundet i ruinerne efter 9/11. Træet var kraftigt beskadiget og havde kun én levende gren tilbage. Siden er det blevet passet og plejet, og i december 2010 blev træet flyttet til den nuværende placering. I øvrigt er der flere “Survivor Tree’s” plantet andre steder i New York.

Ved siden af museet ligger Liberty Park. Parken ligger højt, på taget af “Vehicular Security Center”.

I parken finder du blandt andet skulpturene “The Sphere” og “America’s Response Monument”.

“The Sphere” er en bronze skulptur af den tyske kunstner Fritz Koenig, som oprindelig stod ved Austin J. Tobin Plaza mellem World Trade Center tårnene. Skulpturen blev reddet intakt men synligt beskadiget fra ruinerne og efterfølgende repareret. Den blev placeret i Liberty Park i 2017.

“America’s Response Monument” (også kendt som “Horse soldier”) er en 16-fods høj statue af bronze, der skildrer en af de elitesoldater, der blev sendt til Afghanistan efter angrebene den 11. september. Historien om disse soldater er blevet filmatiseret og hedder “12 Strong”. Filmen er instrueret af danske Nicolai Fuglsig, og i filmen medvirker blandt andet Chris Hemsworth og Michael Pena.

Billedegalleri – Reflecting pools & Liberty Park

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top
Search